2009. március 20., péntek

Hajrá boldogság - Happy Go Lucky

Ejha, de nagyon kell ez a kis boldogság ebben a nagy világfájdalomban, ami körül vesz bennünket. Mike Leigh nagyon érezte ezt, és mivel már drámák terén hegyeket pakolt le az asztalra (Két angol lány, Titkok és hazugságok, stb.), gondolta most meglep minket egy könnyed vígjátékkal. Aztán mint az egyszeri ember, aki már észre sem veszi, mikor túrja az orrát a volán mögött, Mike barátunk is belefutott a megszokások zegzugos útvesztőjébe és csak belecsempészett a filmbe egy jó adag drámai vonalat is.
Ennek ellenére úgy tűnik, pozitív a mese, ami egy kislányról szól (na jó, legyen nagylány, de az már nem annyira mesés), aki annyira vidám, hogy ihaj, annyira meg akar tanulni vezetni hogy hajjaj és annyira hatással van az emberekre, hogy csak na. Akinek lopták már el biciklijét, most megnézheti, hogy lehet vidáman viselni a lesújtó valóságot.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

aki már látta, annak tudom ajánlani az Örökmozgó hétfő esti (9) programját.
egy ritkán látható Mihalkov filmet vetítenek: Tanúk nélkül.

méltatlanul nincs reflektorfényben, az egyik legjobb kamaradráma.

p.
nem kötekedésképpen, de kb annyira vicces a Hajrá Boldogság!, mint a Két angol lány. Az is látszólag könnyebb hangvételű, meg ez is, aztán mégis mindkettő a mélyén nagyon komoly, és zseniális.